צליאק

עובדות שלא ידעתם על מחלת הצליאק

צליאק היא הפרעה במעי הדק המתרחשת אצל אנשים בעלי נטייה גנטית. המערכת החיסונית של אנשים אלה מגיבה לגלוטן מחיטה, שעורה ושיפון על ידי פגיעה במעי הדק, מה שמוביל לירידה ביכולת לספוג חומרים מזינים מהמזון.

הטיפול היחיד במחלת הצליאק הוא תזונה ללא גלוטן לכל החיים, העלות האמיתית של להיות אדם עם צליאק היא יותר מסתם המחיר הכספי. זה התשישות, כאבי הבטן, ואי יכולת לאכול את כל המאכלים האהובים עליך מכיוון שהם מכילים גלוטן. זה מרגיש שיש לך שתי עבודות: האחת שבה אתה עובד למחייתך והשנייה שבה אתה דואג כל הזמן לוודא שמה שאתה אוכל לא מרעיל את עצמך, משמע שאין באוכל שלך גלוטן.

צליאק
Credit: Pixabay

מהם התסמינים של מחלת הצליאק ואיך הם משפיעים על חייו של חולה הצליאק?

התסמינים של מחלת הצליאק מגוונים ויכולים להשפיע על חייו של חולה צליאק בדרכים שונות. להלן נפרט את התסמינים השכיחים ביותר וכיצד הם משפיעים על חייו של חולה צליאק.

1) ירידה במשקל

הרבה אנשים הסובלים ממחלת הצליאק אפילו לא יודעים שיש להם את זה. הם עלולים לרדת במשקל מבלי לדעת מדוע ולא יוכלו לעלות במשקל לא משנה מה הם עושים. ירידה במשקל זו נובעת מתת תזונה וחוסר ספיגה המובילה לחוסר אנרגיה ולעייפות כרונית.

2) נפיחות:

אם אתה נפוח לאחר שאכלת מזון ללא גלוטן, אז אולי אתה בכלל לא בדיאטה ללא גלוטן! אנשים הסובלים ממחלת צליאק שאינם מטופלים חווים לעתים קרובות נפיחות לאחר אכילה כמעי

האם יש תרופה למחלת הצליאק?

צליאק היא הפרעה אוטואימונית בה בליעת גלוטן גורמת לנזק במעי הדק. לצליאק אין תרופה ואלה שחולים בה צריכים להימנע לחלוטין לכל ימי חייהם מצריכת גלוטן, שעורה ושיפון.

חשוב להקפיד על תזונה קפדנית ללא גלוטן כשחיים עם צליאק, כך שאין סיכון לפתח סיבוכים. המשמעות היא הימנעות מכל המזונות עם חיטה, שיפון או שעורה, כמו גם מכל מזון המיוצר על ידי חברות המטפלות במרכיבים אלה אך אינן מתויגות כ"לא גלוטן ".

האם אתה יכול להיות אחד מאותם אנשים הסובלים ממחלת הצליאק הבלתי מאובחנת?

הם אומרים שמחלת הצליאק היא התעלומה הרפואית הגדולה ביותר בכל הזמנים. אחד מכל 133 אנשים, או כ -2.5% מהאוכלוסייה, סובל ממחלת הצליאק.

מחקר שנערך על ידי אוניברסיטת שיקגו מצא כי מחלת הצליאק הוכפלה ב -20 השנים האחרונות. החוקרים מצאו גם כי קרוב יותר לאנשים הסובלים ממחלת הצליאק יש סיכוי גבוה פי שניים לחלות בעצמם.

המחקר נערך על ידי מעקב אחר מטופלים שאובחנו כסובלים מההפרעה, חיפוש אחר קרובי משפחה שאובחנו ולאחר מכן עקב אחריהם. הצוות הצליח להסתכל על למעלה מ -18,000 בני משפחה ומצא כי 2% מהם חולים גם בצליאק. זה עלה לעומת 1% בשנות התשעים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *