מעניין לדעת – ככה מייצרים מטבעות שוקולד

מטבעות שוקולד זה אחד הדברים הכי נוסטלגיים וטעימים שיש, בתור ילד אני זוכר שהייתי אוהב לאסוף את המטבעות שאבא היה קונה לי בקופסא מיוחדת ולדמיין שזה אוצר אבוד של פיראטים. אחת ההנאות הגדולות שלי ושל אחותי היתה לצאת להרפתקה בחיפוש אחרי האוצר האבוד, למצוא אותו, ולאכול בהנאה גדולה את המטבעות האבודים.

אנחנו הרבה פעמים לוקחים דברים כמובן מאליו, ובכנות אף פעם לא באמת חשבתי על איך בעצם המטבעות הללו נוצרים במפעל. הרי ככל הנראה לא מדובר באנשי האומפה לומפה שמייצרים את המטבעות הטעימים הללו.

הסרטון הבא מציג בצורה מפורטת את תהליך ייצור מטבעות שוקולד במפעל, החל מהמצב הגולמי של השוקולד ועד ממה לאריזה של המטבעות בנייר הזהוב. זאת חוויה נהדרת לכל מי שאוהב מתוק וספציפית מטבעות שוקולד. הסרטון עלה במקור בשנת 2017 בערוץ היוטיוב של דיסקברי.

אנחנו נתקלנו בו לאחרונה בשיטוטי הרשת שלנו, כשיוטיוב המליץ לנו במקרה לצפות בו וכל כך אהבנו אותו שהחלטנו לשתף אותו כאן בבלוג. מקווים שתאהבו אותו גם. אם יש לכם סרטונים מגניבים שמציגים תהליך של יצירה כלשהו מוזמנים להוסיף לנו אותם בשרשור התגובות לכתבה.


 

בשלב ראשוני של הייצור לוקחים חתיכות גדולות של שוקולד, כל אחת שוקלת כ-4.5 ק"ג טהור, הפועלים מכניסים את חתיכת השוקולד למכונת ערבוב עם מים חמים שממיסה את השוקולד, בשלב הזה סביר להניח שאתם תחלמו לעשות קפיצת ראש לתוך מכונת ההמסה של השוקולד, או פשוט לעשות אמבטיה מטורפת עם השוקולד המומס (או שזה רק אני).

לאחר מכן המכונה שופכת בצורה אחידה את השוקולד ומעבירה אותו בתעלת קירור שמביאה אותו למצב קרוב לקיפאון, משם הפס של השוקולד עובר מתחת למשהו שנראה כמו חותך עוגיות קפיצי בצורת עיגול, אך בנוסף לחיתוך השוקולד לעיגולים, המכונה של החיתוך אוספת אליה את העיגולים שהיא חותכת, מה שנראה כמו המכונות כסף קטן שהיו פעם לנהגי אוטובוס. השוקולד שנשאר לאחר תהליך החיתוך עובר לשלב ההתחלתי שוב להמסה וחיתוך, כך שאך חתיכה לא מתבזבזת.

משם המטבעות שכבר הכינו עוברים למכונת האריזה שעוטפת אותם בצורה מדהימה בעטיפות הזהב ותוך כדי גם עושה להם הטבעה בשני הצדדים של המטבע. מדהים לחשוב שפעם, לפני המהפכה התעשייתית, תהליך כזה היה צריך להיות ידני ובטח היה לוקח שעות רבות של עבודה ובזבוז כוח אדם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *